Masterclass
De kunst van Fermenteren
van A tot Zuurkool


Stap voor stap een gezonde darmflora vol probiotica en een krachtig immuunsysteem. 


Een winter lang energiek en sterk!



Voor wie is dit?

Deze cursus is voor iedereen die wil beginnen met fermenteren. Hiermee gun je jezelf een gezonder en duurzamer leven. Of je nu een absolute beginner bent of al wat ervaring hebt, ik neem je stap voor stap mee, zodat je vol vertrouwen je eigen gefermenteerde producten kunt maken.

Ben je klaar om het vuur van fermenteren in je keuken te brengen? 
In mijn masterclass leer je alles over het fermenteren van groenten en fruit - zodat je zelfverzekerd jouw eigen gezonde, gefermenteerde producten kunt maken, zonder ingewikkelde stappen.

Doe mee aan de fermentatie-revolutie en ontdek hoe eenvoudig en leuk en makkelijk fermenteren kan zijn!

Na de Masterclass op 29 november (opname beschikbaar) is er ook toegang tot de online module de Kunst van Fermenteren

Herken je dit?

Je hebt wel eens van fermenteren gehoord, maar weet niet precies wat het is of hoe het moet.

Je hebt al eens geprobeerd, maar het ging mis –  je vraagt je af waarom!

Of misschien heb jij ook wel de wens om minder eten te verspillen en heb je altijd al eens willen fermenteren, maar het kwam er gewoon niet van.

Ik neem je stap voor stap mee in de wereld van fermenteren. Na deze workshop kun je direct aan de slag en maak je van fermenteren een leuke weekendroutine. Je leert precies hoe het werkt en hoe het bijdraagt aan een gezonde leefwijze.

Ontdek welke kruiden je kunt gebruiken als smaakmaker of voor hun geneeskrachtige werking, en hoe ze het effect van je gerecht versterken.

Hier wil ik meer over weten

Wat deelnemers zeggen over hun creatie. 

Janneke:
De zuurkool was heerlijk! Volgende keer maak ik 'm iets minder zuur, of eigenlijk eet ik hem sneller op 😄 Ik ga gauw weer nieuwe maken! Het was super leuk en leerzaam.

Herma:

Het was zo lekker dat ik alweer nieuwe heb gemaakt, zo blijft de voorraad op pijl!

Ferieke:

De zuurkool is goed uitgepakt met een heerlijke geur en kruidige smaak.
De rode kool- zuurkool is nu nog lekker en lekker stevig.

Inge:

Ik proef tussendoor of ik hem al wil opeten, maar laat hem nu nog even staan. Tot nu toe ben ik heel blij met het resultaat!

Dit is waarom je ook deze techniek in de vingers wilt krijgen

Fermenteren voor Iedereen: Eenvoudig en Efficiënt!
Ontdek hoe je met simpele stappen je eigen gefermenteerde groenten kunt maken – van knapperige knoflook en smaakvolle zuurkool tot zelfgemaakte kombucha. De technieken zijn eenvoudig, toegankelijk en voor iedereen te volgen, zelfs zonder ervaring. Zo zet je moeiteloos je eigen gezonde creaties op tafel!

Gezonde Guts: Boost je Immuunsysteem
Gefermenteerd voedsel zit vol probiotica, hiermee krijg je weer een gezonde darmflora. Hierdoor wordt je immuunsysteem ondersteunt. Voeg smaakvolle gefermenteerde gerechten toe aan je dagelijkse voeding en na een week voel je al het verschil: een boost in energie en je bouwt aan een sterke basis voor een gezond lichaam.

Kruidenkennis voor het gewenste effect! Leer hoe je verschillende kruiden inzet als smaakmaker of voor hun geneeskrachtige werking, en ontdek hoe ze de smaak én werking van je gerechten versterken.

Sluit je aan bij de Fermentatie Revolutie!

Deze cursus is zoveel meer dan alleen technieken leren. De kennis die je opdoet, neem je een leven lang mee en pas je moeiteloos toe in je eigen keuken, vaak met ingrediënten die je gewoon al in huis hebt. Geen speciale aankopen nodig – fermenteren begint met wat je al hebt!

Dit is een uitnodiging om deel te worden van een fermentatiebeweging die gezondheid, duurzaamheid en creativiteit samenbrengt. Je ontdekt hoe eenvoudig en bevredigend het fermenteren is. 

In de online leeromgeving kun je alles rustig in je eigen tempo terugkijken. Met onbeperkt toegang tot de Masterclass, instructievideo’s, recepten en nuttige tips, leer je wanneer en hoe vaak je maar wilt – een waardevolle bron waar je altijd op terug kunt vallen.

Dit is wat je precies krijgt
Nu tijdelijk met Exclusieve Bonus

Masterclass: De Kunst van Fermenteren van A tot Zuurkool
📅 29 november om 10:00 uur

Tijdens deze live masterclass ontdek je alles wat je nodig hebt om zelfverzekerd aan de slag te gaan met fermenteren. Of je nu een beginner bent of je geheugen op wilt frissen omdat het alweer een tijd geleden is, je leert de technieken en geheimen achter succesvolle fermentaties.

Wat je krijgt in de Masterclass

Hoe werkt fermenteren? Begrijp wat fermentatie doet voor je gezondheid en hoe het proces precies werkt.
Do's & Don'ts van fermenteren: Leer waar je absoluut op moet letten om de goede bacteriën te stimuleren en schimmels te vermijden.
Praktische tips & trucs: Ontvang heldere adviezen voor elke stap in het proces, zodat je met vertrouwen aan de slag kunt.
Gezonde, creatieve recepten: Experimenteer met groenten en ingrediënten die je al in huis hebt of zelf kunt kweken.

Na de masterclass weet je precies hoe je jouw eerste fermentatie succesvol maakt en wat je nodig hebt voor langdurig succes.

Exclusieve Bonus: Online Module

Na afloop van de masterclass krijg je direct toegang tot de online module “De Kunst van Fermenteren”.

Instructievideo’s: Volg stap-voor-stap video’s waarin elke techniek duidelijk wordt uitgelegd.
Receptenbundel: Ontvang recepten voor klassiekers zoals knoflook en zuurkool, maar ook voor spannende variaties zoals kombucha en pickles.
Onbeperkte toegang: Werk in je eigen tempo en bekijk de inhoud zo vaak je wilt.

Investering in jouw fermentatie-avontuur

Totale waarde: €147,-
Nu voor: €57,- (incl. BONUS module Leren fermenteren)

Met deze masterclass en bonusmodule kun je meteen aan de slag en genieten van gezonde, zelfgemaakte fermentaties! Mis deze kans niet – meld je nu aan!

Cathelijn Radstake

Hoi,

Ik ben  Cathelijn

Fermenteren is voor mij het element vuur in actie – het proces van fermenteren transformeert ingrediënten op een super krachtige manier en maakt het een hele gezonde toevoeging aan je dieet. Het helpt mij aan een gezonde darmflora, waardoor ik met sterk en fit voel.

Door de overvloed uit mijn tuin te verwerken in allerlei verschillende gefermenteerde producten, maak ik mijn oogst langer houdbaar en verrijk ik mijn voeding met pro-biotica en vitamine C. Zo geniet ik ook in de winter van de kracht van mijn eigen tuin.

Via Eetbaar Paradijs deel ik met hartstocht mijn liefde voor duurzaam samenleven met de natuur. Met mijn kennis van natuurlijke tuininrichting help ik anderen hun eigen eetbare paradijs te creëren. In mijn online leeromgeving vind je praktische tips en inspiratie, zodat ook jij kunt genieten van een groenere, zelfvoorzienende levensstijl.

"De mogelijkheden zijn oneindig, je hoeft de natuur alleen maar de ruimte te geven"

Geef je op voor de online Live Masterclass

via Zoom op 29 november 10:00 -11:00

En krijg vanaf op 29 november gratis toegang tot de online module Kunst van Fermenteren in de Leeromgeving.

De Kunst van Fermenteren van A tot Zuurkool

  • Masterclass de Kunst van Fermenteren van A tot Zuurkool
  • Online Module Leren Fermenteren
  • Toegang tot de online module in de Leeromgeving van Eetbaar Paradijs

Twv 147,-

 NU voor € 57,00


100% Tevredenheids-Garantie 14-Dagen geldig


Probeer de gids zonder risico. Niet tevreden? Geen probleem. Ik bied een twee weken ‘niet goed' geld-terug-garantie. Geen vragen, gewoon je geld terug.

FAQ

Wat gebeurt er als ik mijzelf heb aangemeld?

Je krijgt binnen een paar minuten een e-mail met de inloggevens van de Live Masterclass op 29 november. Ben je nieuw dan ontvang je ook de inloggegevens voor de online module die op 29 november gelanceerd wordt.

Voor wie is deze cursus geschikt?

Deze cursus is perfect voor jou als je wilt leren fermenteren. Of je het nu eerder gedaan hebt of niet, door het volgen van deze masterclass durf je zelf aan de gang te gaan. Je weet hoe het proces in zijn werk gaat en je leert hoe je problemen die kunnen voorkomen kunt oplossen. Je hebt het vertrouwen om te beginnen.

Is fermenteren niet heel veel werk?

Zelf zie ik fermenteren echt als een heerlijke activiteit in het weekend. Het is de ideale manier om mijn hoofd leeg te krijgen... vooral nu het buiten kouder wordt en ik dat niet altijd in de tuin wil doen. Heb je de techniek in de vingers is het bereiden niet zoveel werk. Het is wel een oefening in geduld, sommige fermentaties duren een paar dagen, sommige een paar maanden. 

Moet ik nog veel dingen aanschaffen voor ik begin?

Nee, niet perse. Zelf heb ik het jaren lang gedaan met alles wat ik gewoon in huis had. In principe heb je een 1L pot nodig, ongeraffineerd zout (zonder jodium) liefst fijn zout, en je groente. Maar als je het leuk vind zijn er allerlei verschillende fermenteerpotten te verkrijgen. 

Als ik niet tevreden ben, mag ik dan mijn geld terugvragen?


Ja, als je binnen 14 dagen niets geleerd hebt en terwijl je wel lessen uit de academie hebt gevolgd, dan zal ik je het geld terug storten. 

Hoe kan ik contact opnemen?

Bel of mail me via info@eetbaarparadijs.nl
of bel 06 1111 3067 groetjes Cathelijn

>