Eetbaar Paradijs Academie

Wil jij je tuin mooier maken 

en er ook lekker uit eten? 

Binnen 6 weken eten uit eigen tuin, 

het is makkelijker dan je denkt...

Je hoeft er in ieder geval geen
groene vingers voor te hebben.


Stel je voor, je loopt de deur, uit je tuin in. Alle planten die er staan kun gewoon eten. Daarom loop je in plaats van naar de winkel, je tuin in voor een heerlijke salade.

Want met een eetbaar paradijs heb je een jaar rond eten 
in je tuin. Lekker, onbespoten en super gezond.

 • Op ontdekkingstocht in je eigen tuin opzoek naar eetbare planten. In de Eetbaar Paradijs Academie vind je de planten die eetbaar zijn.
 • Welke ruimte blijft over? Die ruimte ga je opnieuw inrichten, zonder te spitten. Dit scheelt je veel tijd en zwaar werk.
 • Je brengt de grond in optimale gezondheid. En kun je in 6 weken uit je eigen paradijs eten. 
 • Stapsgewijs beginnen. Weinig tijd, toch oogsten. 
 • Maak het jezelf makkelijk met eetbare vaste- en zelf uitzaaiende planten. Veel minder tijd rovend dan een standaard moestuin.
 • In de academie korte filmpjes en uitgebreidere tekst en uitleg hoe je dit doet. 


Met de Eetbaar Paradijs Methodiek eet je binnen 6 weken uit eigen tuin.


Wat is ervoor nodig om van je tuin een eetbaar paradijs te maken?

Kijk op een nieuwe natuurlijke manier naar je tuin.
Stimuleer je creativiteit en jezelf ontplooit als paradijsvogel.

Leef in overvloed.

Ik sluit me aan bij Eetbaar Paradijs

Bestel en krijg direct toegang

Als je paradijsvogel wordt krijg je jouw unieke inloggegevens per e-mail en kun je direct inloggen en aan de slag. In de online leer omgeving vind je alle onderdelen van de Eetbaar Paradijs Academie.

Binnen 6 weken eten uit eigen tuin

Ga eerst wilde eetbare planten herkennen in je tuin en ontdek dat er heel veel super gezonde planten groeien in je tuin en anders wel in je directe omgeving. 

Maak het jezelf gemakkelijk

Werk stapje voor stapje toe naar een zelfregulerende tuin, met vaste planten en zelf uitzaaiende planten. Dus je laat de natuur zelf het werk doen.

Niet hoeven spitten

Met de 'no-dig' methode (niet spitten) krijg je de grond in optimale gezondheid. Het bodemleven komt op gang, door gebruik te maken van de kracht van de natuur. 

Inspiratie omzetten in actie, samen met de community

Elke maand zijn er weer andere dingen om te doen. Korte filmpjes inspireren en zetten je aan tot actie. Het nodigt uit om te experimenteren en dingen te doen die je eerder nog niet deed.

Dit zeggen de paradijsvogels over de Eetbaar Paradijs Academie. 

In 1 jaar heeft Eetbaar Paradijs al 800 leden! Dit aantal groeit, hier een kleine greep uit de reacties van de paradijsvogels, die er gebruik van maken.

Sabine Opstelten

Spel auteur

"Cathelijn is heerlijk open en vrij.

Het is een fijne cursus, waar ik als een spons doorheen ben gegaan. Perfect om kennis te maken met de eetbare omgeving. Ik bewonder de voortgang en aanvulling naar behoefte van de cursisten.  Jouw inspiratie foto's geven mij mooie ideeën. Thx "

Doeschka Doesburg

Motto: Relax, nothing is under controle

"Na bekijken van de filmpjes in de Eetbaar Paradijs Academie heb ik ontdekt dat ik al ca 45  niet aangeplante eetbare planten in de tuin heb! Dat was veel meer dan ik dacht en ik heb er ook al met plezier van gegeten. Het is geweldig om te zien dat er zoveel overvloed is! "

Irene Boers

Verpleegkundige

"Het is erg inspirerend, leuk om zo veel uit je tuin of tussen terrastegels te kunnen eten. Ook handig in crisistijd of zoals mijn kleindochter zegt, jij hoeft niet naar de supermarkt voor groenten en fruit. Ik geniet van je enthousiasme en kennis!"

Wat voor lessen biedt de Eetbaar Paradijs Academie

Binnen 6 weken eten uit eigen tuin.  En daarna je eigen eetbaar paradijs nog verder uitbreiden met:

 • Eetbare planten in je tuin herkennen.
 • Technieken, hoe je zonder spitten je tuin aanlegt.
 • Stap voor stap een klein stukje tuin aanpakken.
 • Hoe je de grond in optimale gezondheid brengt.
 • Eenvoudige recepten met bijzondere planten.
 • Het maken van een totaal ontwerp.
 • Updates met nieuwe inspiratie, lessen en filmpjes.

Een nieuwe kijk op de ruimte om je heen en inzicht in de vele mogelijkheden. Je gaat een nieuwe verbinding aan met de natuur, zodat de natuur je kan voeden. 

Deze masterclasses zijn vooraf gegaan en zitten in de academie

Kruidenspiraal

Voedselbos

Breng magie in je tuin

Hoe leg je een goede kruidenspiraal aan die niet binnen een jaar als een pudding in elkaar zakt en wat is het beplantingsplan. 

Bouwie Greenman neemt je mee. Hoe ontwerp je een voedselbos. Do's and Dont's. Leer van zijn fouten en creeer je eigen eetbare pluktuin. 

Energetisch hovenier Wim Paul van der Ploeg, auteur van het boek De Magie van tuinieren, vertelt hoe je magie in je eigen tuin brengt. 

Doorlevende moestuingewassen en vergeten groenten

Doorlevende moestuingewassen maken het on heel makkelijk, omdat je geen rekening hoeft te houden met zaaischema's maar doorleven. De vergeten groenten zijn voedzaam en zijn makkelijk te telen. 

No- dig tuinieren

Hoe je zonder te spitten een eerste stukje tuin aanlegt. Je maakt het jezelf gemakkelijk door de natuur het werk voor je te laten doen. Je bodemleven komt opgang, waardoor je gezonde sterke planten krijgt.  

 Seizoensgebonden tips

Per maand korte inspiratie of instructie filmpjes wat er die maand te te doen is. Of te vinden is aan eetbare planten in je tuin of omgeving. Je wordt uitgedaagd nieuwe dingen te proberen.


Wat deelnemers zeggen over Eetbaar Paradijs

Enthousiaste gemeenschap

"Ik ben zo blij dat ik lid ben geworden van Eetbaar Paradijs! Het is zo'n positieve en enthousiaste gemeenschap die me elke dag inspireert om weer wat te doen in mijn tuin."

Laura

Paradijsvogel

"

Leren in eigen tempo

"Wat ik zo geweldig vind aan de Eetbaar Paradijs Academie is dat ik in mijn eigen tempo kan leren. De filmpjes zijn zo informatief en ik leer elke keer weer iets nieuws, zelfs als ik maar weinig tijd heb."

Peter

"

Paradijsvogel

Niet te geloven

"Mijn familie en vrienden zijn zo onder de indruk van mijn tuin sinds ik lid ben van de Eetbaar Paradijs Academie. Ze kunnen niet geloven hoeveel meer ik te eten kan vinden in mijn eigen achtertuin"

Willem

Paradijsvogel

"

Het heeft bij mij veel in gang gezet.

"Ik vind het nog altijd bijzonder dat ik jullie ontmoet heb. Het heeft veel in gang gezet bij mij. In mijn tuin al veel meer eetbare planten en kruiden"

Barbara

Paradijsvogel

"

Ik zie ineens veel meer eetbaars!

"Ik gebruik de Eetbaar Paradijs Academie op mijn laptop en via instagram op mijn telefoon, thuis en in de tuin. Om inspiratie en kennis op te doen. En ik vind de filmpjes  hartstikke leuk!"

Ine

"

Paradijsvogel

Cathelijn is heerlijk enthousiast en eerlijk.

"Ik geniet van Cathelijn, ze is een leuk mens en heerlijk en enthousiast en eerlijk. Ze weet veel en ik ben blij dat ze deze kennis met ons deelt."

Yvette

Paradijsvogel

"

Over Cathelijn

Hoi,

Ik ben  Cathelijn Radstake

Als meisje van 10 had ik thuis mijn eigen tuintje. En samen met mijn moeder hadden we een moestuin aan huis.

Ik herinner me de lange bonenstaken, met van die prachtige trossen bonen. Verse worteltjes zo uit de tuin, even afpoetsen op mijn broek en lekker oppeuzelen.

En ik had een eigen uitvinding: Super-boterhammen! Met een bordje de tuin in om zoveel mogelijk eetbaars te plukken. Sla, tomaat, radijs, tuinkers...kruiden en ik stopte het met een lekker sausje tussen tussen twee boterhammen. Een een echte superboterham.

Het boek: 'Leven van het land', inmiddels een klassieker, was mijn favoriet, ik kon er uren in neuzen. Hoe je zelfvoorzienend kunt leven.

Op de Agrarische School ging ik lekker bezig met mijn handen. Ik leerde van alles, van bloembinden, stekken, tomaten dieven tot schapenscheren. Pas jaren later ontdekte ik, in Nieuw Zeeland, een natuurlijke manier van tuinieren: Permacultuur. Hoe je in samenwerking met de natuur je eten kunt verbouwen.

Het verlangen om uit de stad te verhuizen, de natuur in bleef. Om met een kleine voetafdruk te leven en mijn eigen voedsel te verbouwen. 

En dat doe ik nu. Sinds 12 jaar woon ik met mijn gezin Off grid in een tinyhouse midden in de natuur. Hier heb ik mijn eigen eetbare (wilde planten) tuin aangelegd.

"De mogelijkheden zijn oneindig, je hoeft de natuur alleen maar de ruimte te geven"


Nog steeds vind ik het heerlijk om mijn tuin in te lopen en daar mijn salade bij elkaar te plukken. Dan voel ik me zo rijk en ervaar ik de overvloed.

Het leuke is, die superboterhammen maak ik nu nog steeds. Alle kinderen in ons bos vinden ze heerlijk. En mijn dochter Lelie (10jr) heeft haar eigen uitvinding gedaan: ze maakt haar eigen tuin-sushi.

Naast mijn eigen tuin heb ik verschillende community tuinen ontworpen en aangelegd.

Met heel veel liefde wil ik mijn inspiratie en kennis met jullie delen.  

Ervaringen

Wat paradijsvogels zeggen over Cathelijn

Mijn tegeltuin was werkelijk een steengril in de zomer. Nu mijn tuin groener is, dankzij de ideeën van eetbaar paradijs, is het veel koeler. Eerder zag ik tegen het werk op, maar nu heb ik er juist plezier in. Via de Eetbaar Paradijs Academie zie ik dat ik met weinig middelen heel veel kan.

Alie Bruins

Reflexzone therapeut

De filmpjes vind ik heerlijk, als ik zie wat er allemaal te vinden is aan eetbaars. Ook de no-dig methode vind ik prachtig, met het Mulchen... Alles eigenlijk wat er op staat inspireert me.

Holkje van der Weij

Motto: Moeder Natuur onze alchemiste

"Cathelijn walks her talk. Ze heeft een bijzonder vermogen om in te tunen op wat er nodig is bij degene die ze coacht. En weet dit om te zetten in praktisch plan om stap voor stap resultaat te boeken."

Louise van Luijk

eARTH KEEPER - VRUCHTBAAR.ORG

Ik volg Cathelijn met plezier! En zie regelmatig planten tijdens het wandelen, zelfs in Toscane! Steentijm, citroenmelisse, wilde anijs het groeit daar gewoon in de berm.

Irene Boers

Beheer Consumentenplatform tandarts.nl

Met deze speciale aanbieding om lid te worden blijf je onbeperkt toegang houden tot de

Eetbaar Paradijs Academie.

Normaal 247,-  

Binnen 6 weken eten uit eigen tuin & jezelf verder ontplooien tot ware paradijsvogel. 

Eetbaar Paradijs academie

 • Binnen 6 weken eten uit eigen tuin
 • Eetbare Planten overzicht
 • Wildpluk Starterskit
 • No-dig technieken: Zonder spitten de tuin in
 •  Maandelijks een Live Masterclass verschillende onderwerpen.
 • Overige Modules: Beginnen; Gezonde bodem, Zaaien, stekken, zaadwinnen. In de keuken. Ontwerp je eigen Eetbaar Paradijs; Lijst met biologische kwekers 
 • excl. Losse modules en nog te ontwikkelen modules van Eetbaar Paradijs

Deze paradijsvogels gingen je voor

Liefde aangewakkerd

"De Eetbaar Paradijs Academie heeft mijn liefde voor tuinieren echt aangewakkerd. Ik vind het nu zo leuk om elke dag eventjes iets te doen en te zien hoe alles groeit en bloeit."

Gerard

Paradijsvogel

"

Verborgen schatten

"Sinds ik lid ben, heb ik ontdekt dat ik heel veel verborgen schatten in mijn tuin heb. Ik vind elke keer weer nieuwe planten en kruiden die ik kan gebruiken in mijn gerechten."

Sofie

"

Paradijsvogel

Verbinding met de natuur

"Eetbaar Paradijs heeft me echt geholpen om een betere connectie te krijgen met de natuur. Ik beleef nu heel bewust de seizoenen. En geniet van het weer en de natuurlijke processen."

Madelief

Paradijsvogel

"

100% Tevredenheids Garantie 30-Dagen geldig

Ik weet 100% zeker dat je veel inspiratie uit de 'Eetbaar Paradijs academie' zult halen. Als je de lessen en methodieken toepast kun je, zonder te hoeven spitten, een eetbare tuin aanleggen.  

Daarom durf ik je gerust een 30 dagen niet goed geld terug garantie te geven. Stuur me een mail als je niet tevreden bent, niets geleerd hebt en je geld terug wilt.

Meest gestelde vragen

Wat gebeurt er als ik mijzelf heb aangemeld?

Je krijgt binnen een paar minuten een e-mail met inloggegevens zodat je direct toegang krijgt tot de 'Eetbaar Paradijs Academie'.

Hoe lang duurt het voordat ik toegang krijg?

Het is een online training, dus je krijgt direct toegang. De toegangscode wordt direct per email gestuurd. Het kan zijn dat de mail in je 'reclame' of 'spam' folder terecht komt, dus check deze ook even.

Hoe lang houd ik toegang tot Eetbaar Paradijs Academie?

Dit is een speciale aanbieding voor een levenslang abonnement. Je krijgt voor dus voor altijd toegang tot de online academie. Dit is geldig zolang Eetbaar Paradijs bestaat. Mijn intentie is om de academie voort te zetten. Disclaimer, iig nog 2 jaar.

Moet ik perse de eerste 6 weken het programma volgen?

Nee, dat hoeft niet, je kunt ook inspiratie opdoen met filmpjes die ik maak en in de academie plaats. Wil je binnen 6 weken uit eigen tuin, vraagt het natuurlijk wel om enige vorm van actie ondernemen.

Krijgt Eetbaar Paradijs Academie weleens een update?

Ja, regelmatig krijgt de Academie nieuwe updates. Je wordt hiervan op de hoogte gesteld via de mail. 

Als ik niet tevreden ben, mag ik dan mijn geld terugvragen?


Ja, als je binnen 30 dagen niets geleerd hebt en terwijl je wel lessen uit de academie hebt gevolgd, dan zal ik je het geld terug storten. 

Hoeveel tijd gaat het me kosten?

Als je het 6 weekse programma wilt volgen, zoals ik deze aanbied, ben je dus de eerste 6 weken ongeveer 2 uur per week bezig. Dit zal zijn ongeveer 20 minuten instructie in de academie, verdeelt over verschillende filmpjes. En de rest van de tijd in praktijk in je tuin.

Wil je niet het programma volgen, dan zul je veel inspiratie krijgen met de twee wekelijkse filmpjes waarmee ik de academie update. Hiermee zul je ook zeker je Paradijsvogel skils uitbreiden, met ongeveer 30 minuten per week.

Hoe kan ik contact opnemen?

Contact met Cathelijn via info@eetbaarparadijs.nl
of bel 06 1111 3067

>