Beleef een dag in de natuur

Ontdek het Voedselbos:

Laat je rondleiden door Bouwie Greenman & Cathelijn Radstake en ga naar huis, vol met inspiratie voor je eigen Eetbaar Paradijs

Nog slechts 12 3 plaatsen beschikbaar

Ben jij op zoek naar inspiratie voor je eigen Eetbaar Paradijs? Benieuwd hoe anderen het doen? Het Eetbaar Paradijs van Cathelijn een keer in het echt zien (en proeven)?

Laat je inspireren op 9 juli a.s. in het Voedselbos

Ontdek het Voedselbos: Oerboer Bouwie leidt een groep door zijn voedselbos aan de Vecht, dat zich uitstrekt over 1250 m². Je ervaart het gevoel van een volgroeid bos met veel schaduw, terwijl je de diversiteit aan eetbare planten ontdekt. Luister naar verhalen achter elke plant en hier en daar kunnen we proeven van wat de natuur te bieden heeft.

En in het Eetbaar Paradijs bij Cathelijn en haar gezin

Cathelijn Radstake neemt je mee op een verkenningstocht door haar bostuin. Deze tuin barst van de kruidlaag planten die je kunt ontdekken en proeven. Ook de doorlevende moestuingewassen, waarmee je het jezelf makkelijk kunt maken, ontbreken natuurlijk niet.

Uitleg over hoe je een verhoogd bed aanlegt waarmee je jaren vooruit kunt. En de No-dig methode, om je tuin aan te leggen zonder spitten.

Bob Radstake is aanwezig voor wie geïnteresseerd is in het nieuwe huis in aanbouw. Dit huis, gebouwd in de vorm van een octagon, is vervaardigd uit lokaal hout en gerecyclede materialen.


Over

Bouwie Greenman

Bouwie begon 8 jaar geleden in een stuk eikenbos langs de uiterwaarden van de Overijsselse Vecht, waarbij hij het bos heeft verrijkt met diverse eetbare kruitlagen en bomen.

Het bos heeft natuurlijke hoogteverschillen en een wadi-zone, wat unieke groeicondities schept. Een van de hoogtepunten is de paddestoelenkwekerij en een off-the-grid recreatiehuisje met levende muren, helemaal in lijn met ecodorp initiatief Het Levende Dorp.

Bouwie Greenman van Eetbaargroen.nu heeft als oerboer en voedselbosspecialist jarenlange ervaring met het ontwerpen en aanleggen van voedselbossen. Hij was 1 van de eerste studenten van de 2 jarige voedselbos opleiding van Stichting Voedselbosbouw Nederland, Wouter van Eck. Tijdens workshops en de aanplant evenementen deelt hij graag zijn kennis over al het lekkers dat er in een voedselbos kan groeien. Hij heeft een grote passie voor voedselbossen met een openbaar karakter, bijvoorbeeld bij scholen, wijken, festivals of cursus centra.

Zowel zijn levende huis in zijn voedselbos als zijn levende douche dome zijn al meerdere keren in de landelijke media geweest.

De rondleiding

We bezoeken deze dag dus twee waanzinnig inspirerende locaties! Namelijk het voedselbos van Bouwie Greenman en de bostuin van Cathelijn Radstake.

Daarnaast is het een unieke kans om beiden het hemd van het lijf te vragen.

Tijdens deze dag is ook Bob Radstake aanwezig. Bob is gespecialiseerd in duurzaam bouwen. Op dit moment is hij bezig met de bouw van een nieuwe woning voor zijn gezin. Dit huis is in de vorm van een octagon en voor de bouw wordt gebruik gemaakt van lokaal hout en gerecyclede materialen.

Overzicht van het programma en praktische informatie:

Datum: 9 juli 2024
Locatie: Dalfsen, nabij Zwolle
(exacte adres volgt na inschrijving)

Prijs voor deze inspirerende dag:
€75 per persoon

10:30

Ontvangst op de moeder aarde plek, rondom het vuur met koffie, thee, en zelfgebakken kruidkoek

11: 00

Rondleiding door het voedselbos van Bouwie Greenman

12:30

Potluck lunch * Maak je favoriete gerecht om te delen

13:30

Rondleiding door het Eetbaar Paradijs van Cathelijn

15: 00

Bespreking van het plantenpakket

16:00

Afsluiting


Optioneel

 Eetbaar Paradijs Plantenpakket

Met dit Plantenpakket krijgt je voedselbos meteen body. Je kunt thuis direct aan de slag. Dit pakket is samengesteld uit eigen opkweek en heeft de voedselbosplanten van de verschillende plantlagen. Het heeft de waarde van 35 euro, bij het afrekenen van het evenement, mee te bestellen voor slechts 25, euro 

Geen 35 euro maar 25,- euro


Pilot (early bird) - Voedselbos Module

De Voedselbos module wordt dit najaar pas gelanceerd, maar je kunt ons nu al steunen en deel te nemen via deze pre-launch. Voor de speciale pilotprijs van 37 euro, help je ons deze module verder te ontwikkelen. 

Op dit moment kun je alvast de introductie masterclass zien over Voedselbossen en op maandag live aanwezig zijn in de zoom bij de masterclass over plantgildes.  Hierin leer alles over de verschillende plantenlagen in een voedselbos, inclusief het ontwerpen en aanleggen van boomspiegels. 

Wij gaan de module verder ontwikkelen met verschillende informatieve filmpjes, zodat je de verschillende facetten voor het aanleggen en ontwerpen van een voedselbos(je) eigen kunt maken.  Je ontvangt een voorbeeld beplantingsplan, welke te gebruiken is voor zowel kleine tuinen als grotere.

Ook zullen we bij de officiële lancering een Ontwerp Q&A geven waarbij je alle vragen kunt stellen zodat jij je voedselbos zo kunt ontwerpen die perfect aansluit op je eigen behoefte. 

En natuurlijk horen we het graag als je specifieke vragen hebt!

Geen 47 euro maar 37,- euro


Aanmelden Voor de Rondleiding op 9 juli

We hebben nog slechts 12 3 plaatsen beschikbaar, meld je daarom aan zolang er nog een plaatsje vrij is.

>