Live Workshop

 
De kunst van fermenteren

Zondag 11 Mei in Dalfsen
13:00 tot 16:00 uur

Stel je voor: je eigen gefermenteerde gerechten maken, vol smaak en voedingsstoffen, gewoon bij jou thuis. Wanneer je leeft met de seizoenen, herken je vast de overvloed aan oogst in bepaalde periodes. De natuur geeft precies wat we nodig hebben – op het juiste moment. Maar wat doe je met die overvloed?


Fermenteren is dé manier om jouw oogst langer houdbaar te maken, zonder conserveringsmiddelen en mét behoud van voedingswaarde. Het mooie? De basis van fermenteren blijft altijd hetzelfde, ongeacht welke groenten of fruit je gebruikt.

Tijdens onze live workshop duik je diep in de kunst van fermentatie. Je leert niet alleen hoe je eenvoudig zelf kunt fermenteren, maar ook hoe je nieuwe smaken ontdekt die je nog nooit eerder hebt ervaren. Na deze workshop kun je direct aan de slag en geniet je het hele jaar door van je zelfgemaakte, levende voeding!

Ontdek de Geheimen van Fermenteren via de
Live Workshop of Online Module


Wil je liever


Je eigen gemaakte kimchi mee naar huis!

Dit gaan we doen:

Proeverij  en uitleg over fermenteren – Proef verschillende gefermenteerde creaties en laat je verrassen door de rijke smaken van levende voeding.

Zelf aan de slag met het maken van een pot kimchi – Na de theorie ga je hands-on aan de slag. Je leert stap voor stap je eigen fermentaties maken, zodat je vol vertrouwen thuis verder kunt experimenteren.


Even voorstellen Raquel Jezus & Cathelijn Radstake

Over ons: Samen leren, lachen en fermenteren

Deze workshop wordt gegeven door mij, Cathelijn, en mijn energieke buurvrouw Raquel uit Portugal. Samen spreken we (makkelijk) Engels en zorgen we voor een ontspannen en gezellige sfeer, vol humor en natuurlijk heerlijk eten.

In Raquel’s keuken duiken we in de kunst van fermenteren. We maken zuurkool, kimchi en fermenteren met seizoens-oogst. Haar kennis van fermentatie, direct uit het hart en doorleefd in de praktijk, verrijkt iedereen die met haar kookt.

De workshop is toegankelijk voor iedereen. Begrijp je iets niet? Dan vertalen we het direct, zodat je volledig kunt meedoen.

Mijn fermentatie-avontuur
Zo’n vijf jaar geleden werd ik door Raquel en haar man Peter geïnspireerd door een Kimchi-maakactie. Sindsdien is fermenteren een weekendactiviteit geworden – een moment van rust, waarin ik mijn hoofd even ‘on hold’ zet.

Door de jaren heen ben ik steeds verder gaan experimenteren, met oogst uit mijn eigen tuin en wat de natuur me geeft. Elk seizoen biedt nieuwe inspiratie en nieuwe smaken om te ontdekken.

Voor de Eetbaar Paradijs Academie heb ik de module en masterclass "De Kunst van Fermenteren" ontwikkeld, waarin ik je stap voor stap in video's meeneem in mijn fermentatieproces. Tijdens de proeverij van deze workshop krijg je alvast een voorproefje van de smaken die we samen gaan ontdekken.

Speciale korting voor deelnemers van de workshop
Schrijf je nu in en ontvang exclusieve korting op de online module en de opname van de masterclass "De Kunst van Fermenteren". Zo kun je thuis verder experimenteren en de kennis altijd terugkijken!


Voedsel voor de Ziel – Groei uit tot een Ware Paradijsvogel

✨ Boost je gezondheid – Gefermenteerde voeding zit boordevol probiotica die je spijsvertering ondersteunen en je immuunsysteem versterken. Je leert hoe je deze voedzame producten eenvoudig in je dagelijkse eetpatroon opneemt.

Verrijk je kookkunsten – Voeg een nieuwe dimensie toe aan je culinaire repertoire! Ontdek hoe gefermenteerde ingrediënten je gerechten meer diepte en smaak geven, en hoe je ze creatief kunt combineren in je eigen keuken.

Laat je inspireren, leer nieuwe vaardigheden en ga naar huis met niet alleen nieuwe kennis, maar ook je zelfgemaakte fermentatie – een levend product dat blijft doorontwikkelen in smaak.


  • Prijs: Deelname aan de workshop kost €67, inclusief materialen, proeverij en een pot zelfgemaakte kimchi.
  • Locatie: De workshop vindt plaats in Raquel's Forest Fermentatie Keuken, prachtig gelegen naast de Vecht in Dalfsen. Het adres krijg je thuisgestuurd na opgave.

DATUM:
 
11 mei maart


van 13:00 tot 16:00.
Er is maar beperkt ruimte dus geef je snel op en mis deze unieke kans niet!

Mis het niet!

 Zet de eerste stap om het gemak van fermenteren in de vingers te krijgen


Reacties na onze Eetbaar Paradijs workshops

Marjan

Dankjewel, heel leuk en inspirerend

Genoten van jullie enthousiasme, kennis en passie. Bedankt!

Erik

Frans

Dit was zo fijn. Het samenzijn en doen. En jullie kijk op de wereld is verhelderend. 

Ik vond het super leuk! Dank jullie wel.

Thea


>