Over Cathelijn Radstake

Leven in een eetbaar paradijs, van verlangen naar werkelijkheid.

Als meisje van 10 had ik mijn eigen tuintje. Samen met mijn moeder onderhielden we de moestuin aan huis.

Ik herinner me de lange bonenstaken, met van die prachtige trossen bonen. Verse worteltjes zo uit de tuin, even afpoetsen op mijn broek en lekker oppeuzelen.

En ik had mijn eigen uitvinding: Super-boterhammen! Met een bordje de tuin in om zoveel mogelijk eetbaars te plukken. Sla, tomaat, radijs, tuinkers...kruiden en ik stopte het met een lekker sausje tussen tussen twee boterhammen.

Een een echte superboterham.

Het boek: 'Leven van het land', inmiddels een klassieker, was mijn favoriet, ik kon er uren in neuzen. Hoe je zelfvoorzienend kunt leven.Op de Agrarische School ging ik lekker bezig met mijn handen. Ik leerde van alles, van bloembinden, stekken, tomaten dieven tot schapenscheren. Jaren later leerde ik in Nieuw Zeeland over Permacultuur. Hoe je in samenwerking met de natuur je eten kunt verbouwen.

Het verlangen om uit de stad te verhuizen, de natuur in bleef. Om met een kleine voetafdruk te leven en mijn eigen voedsel te verbouwen. 

En dat doe ik nu. Sinds 11 jaar woon ik met mijn gezin Off grid in een tinyhouse midden in de natuur. Hier heb ik mijn eigen eetbare wilde planten tuin aangelegd.

"De mogelijkheden zijn oneindig, je hoeft de natuur alleen maar de ruimte te geven"

Ik vind het nog steeds heerlijk om, mijn tuin in te lopen en daar mijn salade bij elkaar te plukken. Dan voel ik me zo rijk. En leef ik in overvloed.

Het leuke is, die superboterhammen maak ik nu nog steeds. Alle kinderen in ons bos vinden ze heerlijk. En mijn dochter Lelie (10jr) heeft haar eigen uitvinding gedaan: ze maakt haar eigen tuin-sushi.

Naast mijn eigen tuin heb ik verschillende community tuinen ontworpen en aangelegd.

Met heel veel liefde wil ik mijn inspiratie en kennis met jullie delen.  Samen met mijn man Bob Radstake richtte we in 2012 The Greenman Project op. Ons bedrijf, waar Eetbaar Paradijs onderdeel van is.

Bob is als kunstenaar gespecialiseerd in bouwen met organische natuurlijke vormen. Zelf ontwerp ik eetbare tuinen en teken Bob zijn ideeën uit op papier.

Samen vormen we al meer dan 10 jaar een onafscheidelijk team.

Waarin we met onze ontwerpen er altijd naar streven jouw huis en tuin een natuurlijke uitstraling te geven. Waardoor het gevoel van verbondenheid met de natuur altijd aanwezig is. 

Dus of je het zelf wilt doen, of ons de vrije hand te geven om jouw plekje aan de hand van jouw wensen te laten ontwerpen, het kan allemaal! En altijd met liefde en veel plezier.

The Greenman Project

>