Waterbewustzijn in de Tuin

Hoe waterbewustzijn en mulchen bijdragen aan een gezonde veerkrachtige tuin.

Na onze boeiende reis met Margreet van der Pol door de wereld van waterremedies, gaan we verder de diepte in over hoe water niet alleen ons lichaam, maar ook onze tuinen kan voeden en transformeren. In de aanstaande Live Zoom-sessie met Claudia Jansen duiken we in de kracht van waterbewustzijn en de verbinding met onze eigen tuinen.

De Verbluffende Reactie van Water op Omgevingsinvloeden
Dat water het levensbloed van onze planeet is, weet je vast. En ook ben je op de hoogte van het fascinerende onderzoek van Dr. Masaru Emoto waarin hij aantoont hoe water wordt beïnvloed door het gebruik van woorden en muziek. Zoals hieronder op de foto is te zien.

Maar gezien al dit bewustzijn over water, vraag ik me werkelijk af, in hoeverre we ook dit bewustzijn in actie brengen in in ons dagelijks leven. Hoe brengen we het in praktijk.

Een Reflectie op Ons Dagelijks Leven
Het wateronderzoek nodigt ons uit om na te denken over de soort energieën waaraan we onszelf dagelijks blootstellen. Net zoals water, kunnen de woorden en beelden die we absorberen, onze innerlijke structuur en welzijn diepgaand beïnvloeden. Misschien is het tijd om ons te omringen met meer positieviteit, zowel in woord als in beeld, om zo onze eigen levenskristallen te harmoniseren.

Herinnering in het Water
De resultaten van dr. Emoto en de onderzoeken die hieruit volgde zijn verbluffend. Wanneer water wordt blootgesteld aan harmonieuze, positieve invloeden zoals liefdevolle woorden of mooie muziek, vormen de resulterende ijskristallen zich in prachtige, complexe patronen. Aan de andere kant leiden negatieve, disharmonische invloeden tot chaotisch gevormde en visueel minder aantrekkelijke kristallen. Dit toont aan dat water op een bijna menselijke manier kan reageren op de emotionele lading van zijn omgeving.

Zelf voor de helft uit water
Zelf bestaan we voor voor ongeveer 65% uit water bestaat, roept dit boeiende inzichten op over hoe wij als mensen beïnvloed kunnen worden door onze omgeving. Net zoals water, kunnen onze eigen lichamelijke en emotionele gesteldheden beïnvloed worden door wat we horen, zien en ervaren. Ook Planten bestaan uit een groot deel uit water. Zonder water geen leven!

Mulchen: Een Sleutel tot Waterbehoud
Ik verkondig altijd dat we door het principe van mulchen, minder water in de tuin hoeven te gebruiken. Maar als we dan water gebruiken…

Even terug naar het mulchen en waarom dit zo belangrijk is. In onze tuin zorgen we er voor dat we zo min mogelijk water hoeven te geven. We creëren van een gezonde bodem, die fungeert als spons en door het gebruik van organisch materiaal en mulch. Mulch helpt tegen groei van ongewenste planten en helpt het vocht vast te houden. Dit is essentieel tijdens de drogere perioden en zorgt ervoor dat mijn planten met minder water toch floreren.

Door minder water te geven, krijg je sterkere planten!

Watergebruik: Kwaliteit boven Kwantiteit

Het kweken van sterke en gezonde planten betekent soms dat ‘less is more’. Te veel water kan schadelijk zijn en leiden tot zwakke planten die gevoelig zijn voor ziektes. Echter, wanneer ik water geef, wil ik dat dit water zuiver is en van de hoogste kwaliteit.

Mijn ontmoeting een paar weken geleden met Claudia gaf mij een nog dieper inzicht in water. Ja, ik ben bekend met water en heb er bewustzijn opzitten, maar wat Claudia mij vertelde, gaat nog veel verder! Over hoe water met elkaar verbonden is in het volledige veld van de wereld en in onszelf. Hoe we door er bewust van te zijn, ons water kunnen decoderen. Na dit gesprek voelde ik hoe mijn bewustzijn gegroeid was, niet aanwijsbaar maar alsof ik letterlijk een update had gehad.

Daarom heb ik haar uitgenodigd om een masterclass te geven over waterbewustzijn. Ze zal met ons de verschillende soorten water doornemen en ons in een stappenplan meenemen over hoe wij zelf ons eigen water kunnen vitaliseren.

Als ik nu mijn planten water geef

Deze week heb ik opnieuw in mijn tuin gezongen en gefloten, en het water bedankt. Ik heb mijn zaden met vernieuwd bewustzijn in de grond gestopt en het water gevraagd de zaadjes te laten ontkiemen tot mooie, krachtige planten. Het is zo fijn om te voelen hoe ik met een gevoel van eenheid in mijn tuin bezig ben.

Stappenplan Water Vitaliseren

Tijdens de Live Zoom Masterclass zal Claudia met ons haar methode delen hoe je je water kunt behandelen, voordat we het aan onze planten geven. Dit omvat technieken om het energetisch te verrijken, waardoor het water niet alleen de plant hydrateert maar ook helpt bij de algehele vitaliteit.

Ons eigen Eetbaar Paradijs wordt hiermee een ultieme bron van gezondheid en vitaliteit. Door niet alleen de bodem gezond te maken, maar ook gevitaliseerd water te gebruiken, kunnen we de manier waarop we water gebruiken aanzienlijk verbeteren.

We nodigen je uit om aanstaande maandag samen met ons en Claudia Jansen de geheimen van waterbewustzijn te ontdekken.

Wil je ook bij de masterclass aanwezig zijn die helemaal over water gaat? Mis deze kans niet! Schrijf je in via deze link. Ook als je niet aanwezig kunt zijn, je krijgt de opname toegestuurd.

Praktische Details:

Wees erbij op maandagavond 13 mei om 20:00. De link naar de live Zoom-sessie stuur ik nog toe! Kun je er niet bij zijn, de sessie wordt opgenomen en kun je naderhand in de academie terugkijken.

Cathelijn Radstake

Over de auteur

Cathelijn is een toegewijde tuinvrouw die sinds 2011 haar eigen eetbare paradijs heeft gecreëerd. Met haar achtergrond in permacultuur ontwerpt ze tuinen die niet alleen functioneel, maar ook paradijselijk zijn. Haar streven om mensen meer verbonden te laten voelen met de natuur komt duidelijk naar voren in elk project dat ze onderneemt. In de Eetbaar Paradijs Academie neemt ze je mee haar eigen tuin in, en laat zien hoe je je eigen eetbaar paradijs creeert. Door haar manier van harmonieus leven met de natuur heeft Cathelijn een reputatie opgebouwd als een pionier in haar vakgebied. Met haar deskundige kennis en hands-on aanpak weet ze elke tuin om te toveren tot een groene oase waar natuur en mens in harmonie samenleven. Cathelijns werk is een inspiratie voor anderen die streven naar een meer verbonden en duurzamere levensstijl.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>